2011. március 28., hétfő

Schobert Norbert: A kövér ember nem bűnös

Az ember azt gondolná a címe alapján, hogy ismét egy könyv arról, hogy milyen csodamódszerek léteznek a gyors fogyásra. De ebben az esetben szó sincs erről.
Ez a könyv legfőképp az egészségünkről és annak megőrzéséről szól. Természetesen szerepet kap benne a fogyás is, hiszen egy túlsúllyal küszködő ember eleve nem lehet egészséges.
Köztudott, hogy lefogyni és hosszú távon megtartani a súlyt csodaporokkal, tablettákkal és éhezéssel képtelenség. Van másik alternatíva: mozgás, egészséges és finom ételek, mértékletesség
Ezért is szimpatikus nekem ez a könyv. Jó nevű orvosok írták az ajánlásokat, ez is elmond róla egy, s mást.
A legtöbb fejezetet azonban mai modern világunk rákfenéjének, a cukorbetegségnek szenteli. Rohamosan nő a diabéteszes megbetegedések száma. Nagyon alattomos kór ez, hiszen nem fáj, de az idő múlásával és kezelés hiányában súlyos bajokat okoz. Többek között látásromlást, be nem gyógyuló sebeket, súlyosabb esetben kómát.
A másik rettegett kórral is kiterjedően foglalkozik, nevezetesen a rákkal. Azzal, hogy miért terjedhetett el ennyire, hogyan lehet neki gátat szabni, esetleg megelőzni. Mi válthatja ki?
Nyugodt szívvel merem ezt a könyvet egészség Bibliának nevezni, és ajánlani bárkinek, akit kicsit is foglalkoztat az egészséges életmód.
10/10

Nincsenek megjegyzések: