2010. augusztus 18., szerda

Alex Kava: Rémület

Alex Kava többi regényéből megismert Maggie O'Dell ügynök épp válófélben van karót nyelt férjétől. A nő épphogy beköltözik új házába egy csendes, megbízható környéken, amikor kegyetlen gyilkosságok történnek. Maggie-nek szörnyű gyanúja támad: az elkövetés módja teljesen azonos a híres szökött sorozatgyilkos, Albert Stucky módszerével. Nők tűnnek el a környékről, majd kis idő elteltével holtan kerülnek elő. Rendszerint elvágott torokkal és hiányzó belső szervekkel. Csakhogy a legújabb áldozatok mindannyian valamilyen kapcsolatban álltak O'Dell ügynökkel. Vajon Stucky ismét rá vadászik? Vagy csak gonosz játékot űz vele? Maggie kétségbeesetten próbálja felgöngyölíteni az ügyet, de Stucky mindig egy lépéssel előtte jár. A nyomokból pedig arra lehet következtetni, hogy időközben segítője is akadt.
O'Dell ügynök magánélete romokban hever, de ismét feltűnik a színen Nick Morelli, akivel Maggie egy régi ügyön együtt dolgozott és közelebbi kapcsolatba is kerültek egymással. Az izgalmak mellett az is nyitott kérdés marad, hogyan alakul a kapcsolatuk.
Nagyon tetszett a történet, összefügg más Kava regényekkel is, hiszen Maggie-n kívül már találkoztunk Albert Stuckyval és Nick Morellivel is. A kegyetlenség elképesztő, emiatt is vártam a végkifejletet, ami néhány csavar után nem okozott csalódást. Úgy látszik Alex Kava nem tud rosszat írni :)
10/10

Nincsenek megjegyzések: