2010. június 14., hétfő

Debbie Macomber: Álomszövők

Lydia, akinek mindene a kötés, fonalboltot nyit az Orgona utcában. Hogy üzletét fellendítse, kötőtanfolyamot hirdet, amelyre mindössze három nő jelentkezik. Mindannyian teljesen különböző társadalmi pozícióban állnak, különböző problémákkal. Mert gondok mindegyikük életében vannak. Jacqueline jómódú középkorú nő, akit a férje tart el. Neki csak az a dolga, hogy szép és ápolt legyen. De hiába, mert férje rég elhidegült tőle, ráadásul egyetlen imádott fia egy déli lányt vett feleségül, akit Jacqueline ki nem állhat. És a fiatalok most jelentették be, hogy babát várnak.
Aztán ott van a 30-as évei elején járó Carol és férje, akik viszont bármit megtennének a gyermekáldás érdekében, de újra és újra kudarcba fullad leghőbb vágyuk. Lassan már a házasságuk is rámegy erre.
A kötőtanfolyam harmadik résztvevője a fiatal Alix, aki rövid élete alatt nem sok szeretetet kapott. De most feltűnik életében egy fiú, aki talán a boldogságot jelenthetné számára.
Lydia, a fonalbolt tulajdonosának élete sem könnyű. Már kétszer megküzdött a rákkal, ráadásul nemrég veszítette el imádott édesapját. Most az ő oldalán is feltűnik egy férfi, aki végre elfogadja úgy, ahogy van, ő mégis menekül a boldogság elől.
Annak ellenére, hogy ezek a nők teljesen különbözőek, sorsuk mégis összefonódik és mély barátság alakul ki közöttük.
Alapjában véve nem volt rossz ez a könyv. Annyit kell tudni róla, hogy az Orgona utca 8 részes sorozat első kötete. A Cédrusliget sorozat egy kicsit jobban tetszett. Itt valahogy nem olyan kidolgozottak a karakterek, nem annyira érdekes a történet.
10/7

1 megjegyzés:

mamszli írta...

jonapot kivánok.szeretném megvásárolni az Áloszövök cim,könyvett,mia teendöm?fodormama@gmail.com

köszönöm