2010. április 2., péntek

Simon Beckett: A halál kémiája

David Hunter évekkel ezelőtt érkezett a Norfolki lápvidékre Londonból. Itt kapott háziorvosi praxist. A faluban senki nem tudja, hogy David valójában igazságügyi antropológus. Ez akkor derül ki, amikor két helyi kisfiú erősen oszló holttestet talál a lápban. A rendőrség arra kéri a férfit, hogy tudásával segítse a nyomozást. Mire a halott nőről bármi is kiderülhetne, újabb helyi ember tűnik el. Ismét egy nő. Hamarosan kiderül, hogy sorozatgyilkos garázdálkodik a környéken. Mindenki retteg, hiszen nagy valószínűséggel a gyilkos közülük való. Közben kiderül az is, hogy Dr. Hunter miért hagyta ott a nagyvárost, és mi történt a családjával.
Az író borzalmas részletességgel ismerteti velünk a holttestek állapotát. Mindemellett sok érdekes információhoz juthatunk, hogy mi történik az emberi testtel a halál beállta után. Milyen kémiai folyamatok indulnak el, hogyan történik a bomlás folyamata. Tényleg csak erős gyomrúaknak ajánlom! Persze a gusztustalanságok mellett hihetetlenül izgalmas és fordulatos regény, éppen ezért adok rá 10/10-et!

5 megjegyzés:

Ani írta...

Felkeltetted az érdeklődése! Köszi!

Anheszenamon írta...

Szerintem nem fogsz csalódni benne. Érdekes és izgalmas. Rossz véleménnyel még nem találkoztam.

Melinda írta...

Ismerkedni kellene a történettel, ha megtalálom a könyvtárban, elolvasom, Neked köszönhetően!:)

Anheszenamon írta...

Lányok! Ha elolvastátok, írjátok meg ide a véleményeteket, hogy nektek tetszett-e? Köszi!

Pancsamanci írta...

Ez a könyv az én egyik nagy kedvencem. Viszont van a könyvnek egy "ikertesója":Arthur Hailey:Detektívek c. könyve. Ugyanez a stílus, más karakterekkel, más sztorival, tehát attól nem kell tartani, hogy Úristen, minta ezt már valahol olvastam volna. Egyszerűen csak ebben a műfajban egy nagy remekmű, amit leginkább ehhez hasonlítanék. AJÁNLOM Ritának. (annyira ugyanazokat olvassuk...sokszor megijesztesz)