2010. április 15., csütörtök

Robin Cook: Válság

Ez a könyv nem hagyományos orvosi krimi, mint amit eddig megszokhattunk. Ezúttal egy orvosi műhibaperről szól, a vádlottja pedig Dr. Craig Bowman jó hírű orvos. A többi doktortól eltérően ő házhoz jár a betegekhez. Egyik ilyen alkalommal meghal az egyik páciens, aki egyébként nagy hipochonder hírében állt. Szívroham gyanújával azonnal kórházba viteti, de már késő. A férj feljelenti Craiget. Úgy tűnik a férfinek semmi esélye a bíróságon, így felesége felkéri Dr. Jack Stapletont a neves igazságügyi orvosszakértőt, hogy segítsen nekik. Nem mellesleg pedig Jack Dr. Bowman feleségének a testvére. Dr. Stapleton azonnal sógora segítségére siet. A holttestet exhumálják, az azonban semmi elváltozást nem mutat, ami szívrohamra adhatna okot. Közben ijesztő dolgok történnek Craig családjával. Valaki egyáltalán nem akarja, hogy a holttestet kivegyék a sírból. De az utolsó pillanatban Jack nagyon furcsa felfedezést tesz...
A könyv nagyon vontatott volt, néhol unalmas oldalak követték egymást. A végkifejlet teljesen megdöbbentett, egyáltalán nem erre a befejezésre számítottam. Nem mondanám, hogy rossz könyv, de azért Cook tud ennél sokkal jobbat is.
10/7

2 megjegyzés:

Melinda írta...

Nagyon őszintén, és bizalmasan súgom: Robin Cook-ot bizony, még nem olvastam...ami késik, az csak lassan múlik...Ki tudja, talán kedvet kapok hozzá (is)!:)

Anheszenamon írta...

Én nagyon szeretem Cookot, amit ajánlanék így elsőre: Halálos kockázat, Kóma, Méreg, Járvány