2009. december 2., szerda

Torrente del Bosque: Megdöbbentő kéjgyilkosságok

Ez a könyv nem krimi, hanem dokumentum regény. Igazi gyilkosokkal, akiktől éveken át rettegett és borzongott a világ. Csak erős idegeztűek olvassák el, mert brutális részletességgel írja le az áldozatokat, a nyomozás menetét. Hogy kikről szól ez a könyv?
Andrej Csikatilo, aki erdei mészárosként híresült el, listáján 56 áldozat szerepel. Mind viszonylag fiatalok voltak, főként nők és gyerekek. Az áldozatokat megvakította és rengeteg késszúrással ölte meg. Elfogásakor semmilyen megbánást nem tanúsított, büntetése: halál.
A híres nevezetes Zodiákus is szerepel a könyvben, igaz őt a mai napig nem sikerült elkapni. Még film is készült róla. A sorozatgyilkos több levelet küldött a rendőrségnek és az újságoknak is, amelyben kigúnyolta a nyomozókat, versikéket, rímeket farigcsált róluk és az áldozatokról. Mégsem sikerült elfogni. Talán még ma is él.
John Wayne Gacy, akit környezete jóravaló, becsületes üzletembernek ismert meg, időnként bohócjelmezben szórakoztatta a gyerekeket. Csakhogy ismerősei körében egyre több fiatal, tizenéves fiú tűnt el, vagy került elő holtan. A férfi áldozatait leszúrta és megerőszakolta. A rendőrök összesen 30 holttestet találtak háza pincéjében és kertjében elföldelve. Volt, aki a közeli folyóból került elő. A 90-es években végezték ki.
Aztán megismerkedhetünk a 11 éves Mary Bell történetével is. Talán az összes gyilkos közül ő a legfélelmetesebb, hiszen még gyereklány, de már két kisgyermek brutális megölése írható a számlájára. Saját bevallása szerint élvezte az áldozatok szenvedését.
És ha ez még mind nem elég, egy kannibál is szerepel a gyilkosok között, aki azért ette meg szerelmét, hogy így örökre magáénak tudhassa.
Most olvasom másodszor ezt a könyvet. Ne gondolja senki, hogy valami beteglelkű nőszemély vagyok, de számomra hihetetlen, hogy egy ember hogyan tud idáig fajulni. Mi vesz rá valakit, hogy ilyen kegyetlen legyen, ennyire félelmetesen őrült? Nem hiszem el, hogy normális agyú ember ilyenre képes. Véleményem szerint ők mind bomlott elméjű, degenerált szociopaták voltak.
Az értékelést most kihagyom, egy ilyen könyvre nem igazán tudom milyen pontot adhatnék.

Nincsenek megjegyzések: