2009. október 20., kedd

Alex Kava: Sötét lelkek

Egy vallási szekta tagjai csoportos öngyilkosságot követnek el. A gyanú Everett tiszteletesre terelődik, akit a hívei csak Atyának hívnak. Hihetetlen befolyással van a tagokra. Miközben elveszi az emberek vagyonát, híveit puritán környezetbe kényszeríti, a megfélemlítés minden eszközét bevetve, addig ő maga luxusban és kényelemben él. Mindeközben brutálisan meggyilkolt diáklányt találnak Washingtonban, és az FBI is beszáll a nyomozásba. Újra találkozhatunk a Dermesztő őrületben már megismert Maggie O'Dell különleges ügynökkel, aki sorozatgyilkosok profiljának meghatározására szakosodott. De mielőtt még bármi is kiderülne a gyilkosról, az újra lecsap. A gyilkosságok kísértetiesen hasonlítanak egymásra... Nagy a nyomás a kormány emberein, minél előbb ki kell deríteni, hogy mi köze a vallási szektának a sorozatgyilkoshoz. Eközben Maggie élete mélypontra jut: most válik férjétől, meggyilkolták egy barátját és tovább romlik amúgy sem rózsás viszonya az anyjával.
Ez a második könyv amit olvastam Alex Kavától, és nem okozott csalódást. Nagyon hasonlít a stílusa a másik kedvenc írómhoz, Patricia Cornwellhez. Tetszik, hogy foglalkozik a gyilkos gondolataival is. Kicsit beleláthatunk az ő fejébe is. Aztán kíméletlenül leírja a bűnügyi helyszínt, a holttest állapotát, szinte magam is ott vagyok a nyomozókkal és a rendőrségi fotóssal. És ettől olyan jó a könyv, hogy annyira valóságos, még ha néhol gyomorforgató is.
Nálam egyértelműen 10/10

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!
Légy szíves írj egy e-mail erre a címre (natashaklimov@gmail.com), mert szeretnénk egy olyan aloldalt létrehozni, ahol a Te bejegyzéseidet is ajánlani tudnánk.
Várom e-mailed. Üdv