2009. július 25., szombat

Stephanie Calman: Egy rossz anya vallomásai

Stephanie Calman egy olyan témát vetett fel, ami minden anyukát foglalkoztat. Vajon jó anya vagyok? Jól nevelem a gyerekeimet? Mindent megadok nekik? Nem vagyok túl engedékeny, esetleg túlságosan szigorú? Ilyen, és ehhez hasonló kérdések...
Az író a saját tapasztalatait osztja meg velünk. Ő, aki sosem akart gyereket, most mégis kétgyermekes családanya. Humoros történeteivel mondja el, hogyan esett át az első megrázkódtatáson, mikor kiderült, hogy gyereket vár. Pont ő, aki ezeket az ördögfiókákat valamiféle misztikus kis földönkívüli porontyoknak tekinti. Aztán szembetalálja magát az újszülött gondozásának nehézségeivel, és hogy mindezt még tetézni is lehet? Hát igen. Ugyanis a kis Lawrence épp hogy betölti az első életévét, máris útban van Lydia. Bölcsőde, óvoda, iskola, fogászat, mind-mind próba elé állítják az újdonsült szülőket. A kis család nem lehet mentes a csetepatéktól sem. Anyuka és apuka egymást hibáztatják a kialakult helyzetért. De Stephanie Calman mindezt vállalja, sőt le is írta nekünk egy nagyon szórakoztató és humoros regény formájában. Ajánlom azoknak, akik már gyakorló anyukák és azoknak is, akik még mindezen "borzalmak" előtt állnak! :)
10/8

2 megjegyzés:

Fairy írta...

szia!

van nálam egy kis meglepetés számodra :)

http://fairyshelf.freeblog.hu/archives/2009/08/01/One_Lovely_Blog_Award/

F. írta...

Szia!
Én most olvastam ezt a könyvet,és nem bántam meg. "Téged" is gyakran olvasgatlak, és látom Te is írtál róla. Úgy tűnik, "elkerülhetetlen", hogy néha ugyanazt olvassuk. Nagyon jó számomra, hogy több szemszögből láthatom az egy-egy könyv által ébresztett gondolatokat.
Félcsi