2009. július 15., szerda

Fehér Klára: Bezzeg az én időmben

Nem olvastam még Fehér Klárától semmit. Ez a regény is úgy jött, hogy az Nlc-s fórumon ajánlotta valaki, az egész társaság elolvasta, és meg fogjuk beszélni, kinek mit adott a történet. Horváth Kati kitűnő tanuló a kereskedelmiben. Mivel szülei nagyon szegények, és három lányt taníttatnak, Kati ösztöndíjjal végezheti az iskolát. Mulatságos történetekkel ismerjük meg a fiatal lány nem épp irigylésre méltó életét. Tanítást vállal iskola után, hogy azzal a pár fillérrel is segítse szüleit. Kicsit bepillantást nyerhetünk az 1940-es évek divatjába, viselkedési szokásaiba. Katika nem szép lány, mégis egyszer csak az ő életébe is belép egy fiú. Laci művelt fiatalember, tanárnak készül. Szépen lassan bontakozik ki közöttük a szerelem. Mire azonban megtartják az eljegyzést, kitör a második világháború, és a fiúnak be kell vonulni a frontra. Így ér véget ez a történet, szomorúan, de azért sejteti,hogy mindketten fiatalok még, rengeteg boldogság vár rájuk az életben, akár együtt is.
Nagyon tetszett a regény, mert rengeteg humorral van megírva, mégis, ahol kellett, ott komoly volt. Mindenkinek ajánlom, aki esetleg még nem olvasta.
10/10

2 megjegyzés:

Nani írta...

jaj, hihetetlenül imádom ezt a könyvet, minden gyerekkel el kéne olvastatni, még akkor is, ha a végén én mindig sírok :)

Anheszenamon írta...

Nekem is nagyon tetszett, és biztos hogy még el fogom olvasni!