2009. április 16., csütörtök

Marian Keyes: Lucy Sullivan férjhez megy

Lucy Sullivan átlagos ír származású lány, aki Londonban él. Egy nap kolléganőivel felkeresnek egy jóst és érdekes hírekkel távoznak. A nő ugyanis megjósolja Lucynek, hogy másfél éven belül férjhez fog menni egy olyan férfihez, aki tulajdonképp nem is az esete, épp ezért nem fogja felismerni az első pillanatban, hogy ő a nagy Ő! Persze a lány nem hisz ebben, csak a buli kedvéért ment el a lányokkal. Csakhogy a kolléganőknek szépen sorjában beteljesülnek a jóslatok.... Lucy is megpróbál nyitott szemmel járni a világban, minden férfire azt hiszi, ő az igazi. De alaposan mellényúl. Nem elég, hogy nagyobbnál nagyobb balfékeket és élősködőket fog ki, az egyik lakótársa összejön Lucy legjobb barátjával, az őrülten jóképű Daniellel. Ebből még rengeteg féltékenység és veszekedés bontakozik ki. Szegény lány élete a feje tetejére áll, amikor az anyja, akit mellesleg Lucy ki nem állhat, otthagyja a részeges apját. Minden szegény Lucy nyakába szakad, és bajban jön rá, hogy élete szerelme végig ott volt a szeme előtt. Igaza volt a jósnőnek. Nem árulom el ki lesz a végleges befutó, de annyit igen, hogy nem végződik esküvővel a történet. Nyitva marad előttünk olvasók előtt, döntse el ki-ki maga, hogyan folytatná.
Mint mindig, most is nagyon tetszett Keyes stílusa. Váratlan fordulatok, vicces szituációk, szimpatikus főhősök. Bár nem igazán tudtam azonosulni Lucy utálatával az anyjával szemben. Néha túl erősnek tartottam, de ez csak egy apró megjegyzés részemről. Tehát aki felhőtlen kikapcsolódásra vágyik, üljön ki a kertbe vagy a strandra egy limonádé társaságában ezzel a regénnyel és garantáltan jól szórakozik.
10/8

2 megjegyzés:

Melinda írta...

Így kellene lennie, de az élet néha mást produkál!:) Szívesen veszem kezembe a könyvet!:) Ha elolvastam, szívesen beszámolok arról, hogy mennyire tetszett a történet.:) Köszönöm szépen az ajánlót!:)

Niki írta...

Én olvastam már ezt a könyvet régebben. Akkor nagyon tetszett ( persze most is... különben nem olvasnám most is...). A sorozatot még nem láttam belőle, de tervezem hogy megnézem. Aki nem olvasta annak ajánlom, és még más Keyes könyvet is pl: Görögdinnye 1-2; Szusi kezdőknek. Jó olvasást mindenkinek aki a kezébe veszi... :D