2008. november 17., hétfő

Norbi: Az utolsó titok

Mivel a sütis könyvön kívül minden könyve megvan, nem volt kérdés, hogy ezt is meg fogom vásárolni. És nem is bántam meg. Többen is megkérdezték, hogy tud még újat mondani? A válaszom: igen. Norbit lehet szeretni és utálni, azt azonban el kell ismerni, hogy tud valamit. Azon túl, hogy kódok segítségével megfogalmazta mik azok az ételek amik bármikor bűntudat nélkül fogyaszthatók,mik azok amik átmenetet képeznek (2-es kód) és mik amit jobb ha messzire elkerülünk, tehát ezen túl még sok új terméket is a piacra dobott, ami jelentősen megkönnyíti nem csak a diétázók, de a cukorbetegek életét is. Tapasztalatból mondom, hiszen sajnos mindkét szülőm diabéteszes. Elgondolkodtató nyerseséggel fogalmaz, de ez az,ami a magyar embert talán észre térítheti. Véleményem szerint ha csak néhányan is megfogadják a tanácsát,már nem hiába íródott a könyv. Tudtátok, hogy Magyarországon minden 7. percben meghal egy ember az elhízás és kövérség okozta betegségek miatt? Érdemes ezen elgondolkodnunk. Vezetjük a listákat Európában az elhízás terén. Egy átlag magyar napi 4,5 órát tölt a tv előtt fekve. Ez a könyv megpróbál minket olvasókat felrázni, hogy ébresztő, még nem késő. Sajnos tapasztalom a környezetemben is, hogy az emberek 90%-a már csak akkor kap a fejéhez ha késő. Ha már nagy a baj. Nem lenne könnyebb megelőzni? Sokan jönnek a kifogásokkal, hogy az egészséges élet drága, sok pénzbe kerül. Na és a gyógyszerek, a cigaretta, az alkohol nem kerül sokba? Ítéljetek el, de nekem szimpatikus ember Norbi. Én is sok diétát kipróbáltam, mindegyik kivetelezhető valameddig. De az övé egy élhető és élvezhető módszer. Leadtam 4 kg-t egy hónap alatt szenvedés és koplalás nélkül,úgy hogy finomakat ettem. És most már eljutottam arra a szintre,hogy nemcsak azért nem eszem kenyeret, tésztát és társaikat, mert félek,hogy visszahízok. Nem. Egészséges akarok lenni, ami betegséget lehet,azt kiküszöbölni az életmódommal és egészséges gyereket szeretnék. Foglalkozik a hazug reklámokkal, főleg amelyben a gyermekeket akarják a gyártók megnyerni maguknak és az egészségtelen szemétnek amit gyártanak.
Sokat foglalkozik a szív-és érrendszeri megbetegedéssel, a napjainkat olyannyira sújtó rákkal, a cukorbetegséggel és nem utolsó sorban a gyermekkori elhízással. Akinek kicsit is fontos a saját és gyermeke egészsége olvassa el. Ha nem is változtat sokat, de gondolkodjon el....


Zárszónak még annyit: nem állítom,hogy akkor soha többé nem eszem egy jó pizzát, de a mérték a legfontosabb. Hogy tudjuk hol a határ.


10/10

Nincsenek megjegyzések: