2008. szeptember 8., hétfő

Elizabeth Adler: Toszkánai nyár

Sok könyvre úgy lelek rá, hogy a neten az online könyvesboltokban böngészek, és megtetszik. Így voltam Elizabeth Adler könyveivel is. Igen ám, csakhogy a könyvtárban hiába kutattam,mindig kölcsönzésben volt az összes könyve. Míg végül egy nap mégis szerencsém volt és én is zsákmányolhattam. Ráadásul kettőt is: Toszkánai nyár, A Villa Mimosa titka. Ez utóbbit még nem olvastam. Imádom a könnyű nyári olvasmányokat, amik megnevettetnek és még olaszos hangulatuk is van. Hát ez a regény pont az,amire vágytam.

Sophia Maria Jericho,vagy ahogy mindenki nevezi, Nonna családja kivándorolt Olaszországból és Amerikában telepedett le. Nonna özvegy asszony, magányosan telnek napjai. Csak a vasárnapok éltetik, akkor ugyanis mindig finom ebéddel várja lányát Gemma Jerichot és kamasz lány unokáját Livvie-t. Gemma gyermekét egyedül nevelő nő, ő is magányos. Csak munkájának él. Az egyik New Yorki kórház sürgősségi orvosa. Rettentő hajszolt életet él,szerelemre nem is maradna ideje. Az egyik vasárnapi ebéd alkalmával Nonna egy titokzatos levéllel lepi meg családját. A levél olaszul íródott és arról tájékoztatja a Jericho családot, hogy egy villát örököltek az idős nő szülőfalujában Bella Piacereben. Ez az utazás kiváló alkalom,hogy Gemma végre kivegye felhalmozódott szabadságát és kicsit lazítson. Csakhogy amint megérkeznek a gyönyörű toszkán faluba, úgy áll feje tetejére minden. A villát ugyanis egy americano, vagyis a szintén New Yorki üzletember, Ben megvásárolta. A végrendelet egyetlen példányának pedig nyoma veszett a csaló ügyvédnek köszönhetően. Gemma és Ben összefognak,hogy Donati nyomára bukkanjanak és kiderüljön végre, kit is illet az örökség. Mindeközben Nonnára is rátalál a szerelem és komolyan fontolgatja a letelepedést szülőföldjén. Rengeteg kalamajka után a végén természetesen mindenki révbe ér.


Mindeközben csodálatos utazásokat teszünk a szereplőkkel Amalfira, Rómában és Firenzében. Gyönyörű toszkán dombokban, tengerpartokban gyönyörködünk, szinte orrunkban érezhetjük a jobbnál jobb olasz ételek ínycsiklandozó illatát. Az írónő nem feledkezik meg a humorról sem. Remélem a többi könyve is ekkora élményt és szórakozást fog nyújtani.
Vélemény: 10/10

Nincsenek megjegyzések: