2008. szeptember 3., szerda

Barbara Delinsky: Parti út

Még nem sok könyvet olvastam Barbara Delinskytől, talán ez volt a 2. vagy 3. de meggyőzött,hogy érdemes elolvasni a többit is.
Rachel és Jack hat éve elváltak. A nő San Franciscoból leköltözött a Big Surre két kamasz lányával. Itt próbálja meg túltenni magát a váláson, hiszen titokban még mindig szereti a volt férjét. A gyönyörű festői csendes környezet segíti a munkájában is, hiszen Rachel festőművész. Egy szerencsétlen napon autóbaleset éri, ami felforgatja mindenki életét: a lányokét, hisz így ki fog gondoskodni róluk? Rachelét, mert kómába esik, ráadásul két hét múlva nyílna kiállítás a képeiből a helyi galériában. De legfőképp Jack élete áll a feje tetejére. El kell hagynia a nagyvárost, le kell költöznie vidékre, hisz a lányokról gondoskodni kell. De mi lesz a munkájával,ami miatt tönkre ment a házassága? Van esély az újrakezdésre? Normalizálódik a kapcsolat a lányaival? Felébred Rachel a kómából? Ezernyi kérdés vár megfejtésre,és a végén természetesen minden kiderül.
Nekem nagyon tetszett a történet és a stílus is. Nagyon mélyen árnyalta az író az érzelmeket, engem teljesen magával ragadott.
Az meg különösen tetszett,ahogy a képek elkészítését részletezi: az ecsetkezelést, színek kiválasztását, keretezést. Sok újdonságot tudhatunk meg a festészetről.
Számomra a könyv csak pozitívat adott, ezért a véleményem: 10/8

Nincsenek megjegyzések: